Sadjarsko društvo Bele krajine

Gremo na semš’ki plac

V Semiču smo v soboto, 20. junija, sodelovali pri dogodku poimenovan Gremo na semš`ki plac v organizaciji KC Semič, TIC Semič, Zavod Jabolko, Gobarso društvo Bele krajine, Društvo vinogradnikov Semič, Sadjarsko društvo Bele krajine inkulturna društva, ki so priredila kulturni program.

Štefanov trg s cerkvijo sv. Štefana, obzidjem obrambnega tabora proti Turkom in Taborsko hišo ter Muzejsko hišo Semič predstavlja staro trško jedro Semiča. Muzejska hiša Semič vas bo navdušila z imenitno naravoslovno zbirko, posvečeno naši kraški pokrajini, privlačni pa sta tudi zgodovinska in vinogradniška zbirka. Vinogradniki so ponosni na prijeten degustacijski prostor v kletnih prostorih muzeja, tam obiskovalci lahko pokusijo odlična belokranjska vina.
Le streljal naprej pa si boste ogledali Učni vrt dr. Derganca, ki se ponaša s starejšimi visokodebelnimi sadnimi sortami. Na njem je urejen tudi vzorčni vinograd, del vrta pa je namenjen zeliščem in jagodičju. Za opraševanje poskrbijo domače in divje čebele, ki domujejo na vrtu. Prisluhnite naravi in se sprehodite po tej zanimivi učilnici na prostem!