Spoštovani,
letošnje leto je sadje obilno dozorelo in zdaj prihaja čas, ko iz njega lahko pripravljamo žganje. Bi se tudi vi radi naučili postopka žganjekuhe ali pa že izdelujete žganje in bi potrebovali dodatne nasvete?
Vabljeni na predavanje Žganjekuha – od sadja do domačega žganja, ki bo v četrtek, 1. decembra 2022, ob 16. uri v Kulturnem domu Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1, Črnomelj.
Z vami bo strokovnjak Martin Mavsar iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, ki vam bo podal znanje o primernosti izbire sadja, postopkov destilacije, vse do končnega shranjevanja žganj. Predavanje bo potekalo s praktičnim prikazom žganjekuhe.
V avli Kulturnega doma Črnomelj bo na ogled tudi razstava likovnih del, ki so nastala na delavnici Nariši zelišča in izdelke iz zelišč, v okviru Dnevov zeliščarstva v Beli krajini.