Sadjarsko društvo Bele krajine

5. Ocenjevanje jabolčnikov, hruškovcev, sadnih vin in sokov, Boštanj ob Savi 2020

Vabimo pridelovalce jabolčnikov, sadnih vin in sokov, da sodelujejo na 5. ocenjevanju jabolčnikov, sadnih vin in sokov, in na 2. Salonu sadnih vin, v organizaciji TD Boštanj ob Savi.
Pogoji za sodelovanje na 5. Ocenjevanju jabolčnikov, sadnih vin in sokov
Sodelovanje
Na ocenjevanju lahko sodeluje vsak pridelovalec sadnih vin iz različnih sadnih vrst – jabolka, hruške, jagodičje in drugo sadje ne glede na status pridelovalca.
Kategorizacija
Organizator bo prispele vzorce, na osnovi podatkov o vzorcu, razvrstil v eno od naslednjih kategorij

  1. Jabolčniki in hruškovci
    C1A – Moderni stil jabolčnika (jabolčniki pridelani iz konzumnih sort jabolk)
    C1B – Tradicionalni jabolčnik (jabolka iz travniških/tradicionalnih sort jabolk)
    C1D – Moderni hruškovci (pridelani iz konzumnih sort hrušk)
    C1E – Tradicionalni stil hruškovca (tradicionalne hruške, moštnice, tepke)
    C2B – Jabolčniki z dodatki drugih vrst sadja (hruške, jagodičje…)
    C2E – Jabolčniki z dodatki zelišč in arom
    C2F – Odprti stil – npr. jabolčniki z dodatkom medu za slajenje
  2. Sadna vina – so vsa vina iz sadja, ki ne vsebujejo jabolk ali hrušk. V primeru, da je sadno vino pridelano z dodatkom sadja ali soka jabolk in hrušk, se sadno vino kategorizira kot jabolčnik ali hruškovec v ustrezno kategorijo.
  3. Sadni sokovi
    Pravila
    Ocenjevanje prispelih vzorcev bo izvedla strokovna komisija v skladu s Pravilnikom. Pravilnik lahko najdete na fb profil TD Boštanj.
    Vsak pridelovalec lahko sodeluje z neomejenim številom vzorcev.

Priloge